Világhírű professzorok műtöttek a Dél-pesti kórházban

Hét ország vezető urológiai sebészei operáltak a Dél-pesti Kórház nemzetközi konferenciáján.

2016. január 28-30 között immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben a három napon át tartó „Minimál invazív eljárások az urológiában” című műtétsorozat és konferencia, amelyen évről évre a hazai orvosok is közvetlenül megismerhetik a legkorszerűbb beavatkozási technikákat és technológiákat.

A háromdimenziós laparoszkópos csúcstechnológiával végzett műtéteket a résztvevők 6 db 3D-s monitoron élő adásban, audiókommentárral követhették. A legújabb technikákat világhírű külföldi professzorok mellett neves magyar urológusok valódi betegeken mutatták be. Az operációk Magyarország legelső, a Dél-pestiben üzemelő 3D laparoszkópos tornyával és két másik hasonló eszközzel, három műtőben egy időben történtek. Az elvégzendő beavatkozások speciális szaktudást, kiemelkedő szakmai gyakorlatot és team-munkát igényeltek.

Az előadássorozaton 6 elismert külföldi, valamint számos hazai szakember adta át tudását a magyar urológusoknak. A három nap alatt összesen 7 előadást, valamint 13 db 3 dimenziós műtétet láthatott a közönség.

Az első, minimál invazív beavatkozásokkal foglalkozó tudományos ülését 2009-ben rendezte a Dél-Pesti Kórház Urológiai Osztálya, Prof. Dr. Tenke Péter vezetésével. Az urológiai műtéti technológiák nagy ütemű fejlődésének köszönhetően a konferencia minden évben számos újdonsággal szolgál a hazai orvosszakma számára, és a meghívott professzorok egyre komolyabb műtéteket tudnak nagy biztonsággal bemutatni.

GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – Gyógyítás a teljesség igényével

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.